KOM'MIT het MVO platform van Vixia

 
     U bevindt zich hier: Vixia » Vixia Nieuws

Marion van Limpt benoemd tot directeur-bestuurder Vixia

 

 

Voormalig interim-directeur Marion van Limpt is met ingang van 1 oktober benoemd tot directeur-bestuurder van Vixia. Na zorgvuldige weging van alle reacties op haar vertrek als interim bestuurder in juni jl is de Algemene vergadering Aandeelhouders (AvA) tot de conclusie gekomen dat mevrouw van Limpt de meest geschikte kandidaat voor deze functie is. Daarop heeft de AvA haar, met instemming van de Raad van Commissarissen (RvC), uitgenodigd deze functie alsnog te aanvaarden.

Marion van Limpt met logo

 

De afgelopen periode bleek uit alle maatschappelijke reacties op haar vertrek dat mevrouw van Limpt een breed draagvlak geniet. Zij kreeg ook intern steun van het managementteam, de Ondernemingsraad, medewerkers van Vixia en de vakbonden. Door alle betrokkenen is nu, mede door gesprekken en de maatschappelijke reacties, unaniem voor deze benoeming gekozen. Wij hebben het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking de komende belangrijke periode.

Vz AvA, T. van Es

OPENINGSTIJDEN MAGAZIJN MILLENERWEG 2 te Sittard

 

Openingstijden magazijn Millenerweg 2 te Sittard voor laden/lossen:
– Maandag t/m donderdag 08.00u.-12.00u. en van 12.30u.-16.00u.
– Vrijdag 08.00u.-12.00u. en van 12.30u.-14.00u.

 

PostNL opent dit jaar haar 19e  sorteercentrum nieuwe stijl. Er werken nu bijna 650 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt voor het bedrijf. Landelijk gaat 85% van alle pakketten door de handen van een medewerker met een arbeidsbeperking. In Born is dat 100%. Deze medewerkers zijn in dienst van het SW bedrijf Vixia en zijn gedetacheerd bij PostNL.

Postnl

Klik op de foto voor het gehele artikel.
Roger werkt al 5 jaar bij PostNL in Born. Hij bemant de ‘rejectgoot’ en zorgt ervoor dat
pakketten opnieuw gescand en bestickerd worden als ze door de machine worden geweigerd.
‘Soms zijn de lijntjes te dun en kan de machine de sticker niet lezen. Dan moet er een nieuwe
sticker op en scan ik die opnieuw. Dat is heel belangrijk, want dan pas kan het pakketje
weer door de machine. Vorige week hadden we 40.000 pakketjes op een ochtend gedaan.
Dat is flink werken. Met Kerst is het helemaal erg. Dan doen we 50.000 pakketjes op een ochtend en op 2 januari komt de helft daarvan weer terug’, lacht Roger breeduit.

ZOVEEL MOGELIJK GEWONE WERKPLEKKEN
Vixia wordt arbeidsbemiddelingsbedrijf

 

In 2015 is de participatiewet ingevoerd. Deze wet heeft ingrijpende gevolgen voor mensen met een arbeidsbeperking. Zij kunnen niet meer terecht in een sociale werkvoorziening,
zoals Vixia die nu nog biedt. De bedoeling van de wet is dat mensen aan de slag kunnen via garantiebanen bij reguliere werkgevers en regionale werkbedrijven. Lees verder